Lesbeschrijving

De warming-up dient door het opwarmen van de spieren, waardoor blessures worden voorkomen. De warming-up bestaat uit eenvoudige bewegingen op de maat van de muziek om het hele lichaam voor te bereiden op de komende les.

De cardiotraining wordt gegeven in een dansvorm, welke eenvoudig van opzet is. Tijdens de training wordt aangegeven hoe de danspassen zwaarder of moeilijker gemaakt kunnen worden. Om de spieren in evenwicht te houden wordt er de eerste week gestart op rechts en de tweede week op links. Na dit onderdeel worden de spieren opgerekt en klaargemaakt voor de spierversterkende oefeningen.

De spierversterkende oefeningen zijn bedoeld voor het versterken van de romp- en rugspieren en het verbeteren van de balans. Uiteraard komen ook de armen en benen aan bod tijdens deze oefeningen.

Tijdens de buikspieroefeningen worden de rechte en schuine buikspieren op verschillende manieren getraind met snelheidsoefeningen en/of intervaltraining.

De cooling-down is ten slotte belangrijk om weer tot rust te komen, de spieren op te rekken en de ademhaling te regelen.